lördag 31 oktober 2009

Pyramidkort

Håller på att göra ett fint kort till min pappa som fyller 65 år den 20 december.

Lägger ut en beskrivning som jag har gjort efter. Vet inte om det är rätt eller fel, om någon som läser detta och har någon annan beskrivning får ni jättegärna dela med er. Så här gör jag. :-)

Pyramidkort.


1.
Använd ett papper som är kvadratisk. Jag använde mig utav ett vitt CS med linnestruktur.

2. Gör en svag markering på mitten av papperet åt båda hållen så det bildas fyra lika stora kvadrater.

3. Markera ut den inre kvadratens hörnpunkt på mittlinjen. Om avståndet är ifrån centrum ut till kanten 10,4 cm så kan du ex göra punkten på max 5,2 cm. Mindre så blir botten mindre men pyramiden högre. Så gör som du själv vill ha det. Mät efter varje linje och markera de fyra punkterna. Gör en svag linje så en kvadrat bildas.

4. Mät en av sidorna på den lilla kvadraten (X) ex 7 cm och dela det med 2 = 3,5 cm. Talet som blir där Ska du markera ut ifrån lilla kvadratens hörn ut mot kanten. Ta gärna någon millimeter mindre.

5. Dra linjer ifrån yttre kantlinjerna in mot den lilla pyramiden som sen ska vikas. Dra linjer mot det lilla strecket som finns ifrån den lilla kvadratens hörn. Den bit som blir närmast kanten ska klippas bort.

6. Vik alla de helsträckade linjer. Jag använder mig utav en linjal och ett trubbigt föremål som jag drar längs linjerna. På så sätt får jag till fina linjer att böja efter.

7. Klipp ut en fyrkant lika stor som botten och gör en mindre fyrkant inuti. Sätt den på pyramiden och markera ut två hål på motsattasidor. Gör ett hål


8. Forma en pappersbit till en rulle. Stick igenom pyramiden.

9. Dekorera, in- och utvändigt:-)
Mera bilder kommer...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar