torsdag 26 november 2009

Bara att inse fakta!

Efter att ha hållit på att hosta ut lungorna så var det bara att ta tag i tjuren vid hornen. Fast jag gjorde det motvilligt!

Igår hade jag över 38 i feber, tjock hals, en grym hosta samt kunde knapt andas. Hade en visning som jag alldeles hade glömt bort och eftersom jag tidigare har fått omboka den 2 gånger så kändes det så fel att ringa och omboka igen. Tog en dos Cocillana som innehåller morfin, sen tog jag lite flytande Bricanyl av Hampus samt lite Ipren. Sen slängde jag in alla saker i bilen och åkte iväg. Tur att det inte var långt att åka. Sen gjorde jag nog den värsta visningen, någonsin! Där står jag och pratar och samtidigt har en Vicks halstablett instoppat i munnen, sån med dubbelverkan.
Behöver jag säga att det gick supersnabbt. Var helt groggy i huvudet av morfinet, stod där och kändes som jag skulle svimma. INTE VÄRT DET!!! Hade 8 tjejer som var där och de tillsammans köpte tillsammans för 800kr. Suck. INTE VÄRT ATT ÅKA!!! Men mina skuldkänslor var för stora och jag som vill alla väl hade inte mage att säga nej jag kan inte komma idag den här gången igen.
Jag kommer hem och börja tokhosta, tur att allt tog bara knappa timmen. Sen hostade jag och hostade jag. När jag hostade så kunde jag inte få in luft utan bara hostade ut hela tiden, trodde att mina lungor skulle följa med ut. Blev alldeles blodsprängd i ögonen. Hua!

Vilken otroligt jobbig natt, hosta och feber. Så på morgonen ringde jag till VC och KRÄVDE att jag skulle få komma dit. Fick komma till en läkare som hette Anders och som såg ut som ett jätte stort troll. Han lyssnade på mig och kikade i halsen. Hade enormt förstorade halsmandlar och jätteröd i halsen. Sen så lät mina lungor som man hade ett astmaanfall. Fick gå och göra ett strep.prov och sänka. Strep.prov visade neg. vilket var bra och sänkan var låg som påvisade att jag hade ett JÄKLIGT ELAKT VIRUS som min läkare uttryckte sig. Så inget penicillin skulle hjälpa mig. Men fick dock Betapred 10 tabletter som jag ska lösa upp en gång om dagen i tre dagar samt inhalera Bricanyl. Hade astma som barn och ungdom men har inte behövt använda dessa under måååånga år, men åkte dit igen nu.

Efter att ha tagit mina första doser satt jag och skakade som en alkoholist som har abstinensbesvär. Kunde inte hålla i något, snacka om att tokskaka. Stackars Filip tittade på en darrig mamma och undrade nog vad jag höll på med.

Nu ikväll känns det som att jag för förta gången på en månad som jag kan dra ett andetag utan att toghosta. Tydligen är detta en av biefekterna av den härliga influensan.

Nu ikväll har jag knappt hostat och kände att jag hade lite extra energi så jag passade på att baka lite pepparkakor och pepparkakshus med hela familjen. Så mysigt att göra något roligt för en gång skull. Filip var ganska trött så han somnade tidigt så jag och Hampus gjorde klart baket.
Satt dessutom julgardiner i köket och i Hampus rum. Måste tacka min kära mamma som har gjort dem. Så fina.

Nä nu HOPPAS JAG OCH BER att alla ska bli friska och pigga. Är så less på detta elände.

Du som orkade läsa allt, duktiga du. Tack för att jag fick "gnälla" av mig.

Kramiz.

1 kommentar:

  1. Men snälla någon vilken otur ni har med sjukdomar! Hoppa ni får bli friska allihopa nu! KRAM

    SvaraRadera