fredag 25 december 2009

GOD JUL

Då var julafton överstökad. Dagen började med att vi gick upp och då visade sig att tomten hade varit förbi en snabbis och lagt några klappar under granen ;) Grabbarna blev då sysselsatta ett tag med dem :)
Hela familjen åt sen grötfrukost. Tomtegröt och skinksmörgås. Mums. :)

Farmor och farfar kom strax efter 10. Tänk att tomten hade varit så förvirrad och trodde att Hampus och Filip skulle vara där på julafton så han hade lämnat en massa klappar där. ;) Det blev mycket klappar som lektes med massor. Vi tog sen en liten julfika med farmor o farfar som sen åkte vid halv tolv.

Sen gick Hampus ut och åkte skidor tillsammans med Reidar. Jag gick ner och nattade Filip som är snuvig. Önskar och ber allt vad jag kan att det inte ska sprida sig upp i öronen att det är bara vanlig förklylning samt att det är tänder på G.

Tog och fixade i köket, skalade potatis, tog fram och skulle koka ägg m.m.

Kl 13:00 kom mormor och morfar. Tänk att tomten även där hade lämnat klappar, han är tydligen lite vimsig när det är så mycket att göra ;) Det blev paketöppning och lek i massor :)
Jag och mormor fixade det sista till julbordet. Sen kl 14 satte vi oss ner och åt. Som vanligt så åt man alldeles förmycket, varför??? ;)

kl 15 blev det Kalle och hans vänner för hela slanten :D Sen efter kalle kom TOMTEN äntligen hit. Det blev två grabbar som blev helt lyriska över att Tomten och en tomtenisse kom och bar in alla julklappar. Det öppnades klappar så det flög papper överallt. Filip kröp upp i Tomtens famn, inte alls rädd :) Sen kröp han upp i Tomtenissens famn. Så glad över dem. Även Hampus hoppade upp i Tomtens famn :) Efter de hade öppnat alla julklappar så säger tomtenissen att han ska hämta en till som inte fick plats i julklappssäcken. Då bär de in kartonen med Jeepen. Gissa om att iallafall Hampus fick stora ögon :D Han hoppade och skrek av glädje. :)
Sen blev det till att skruva fast lite grejer som skulle skruvas på bilen och sen testade killarna den. Gisses vad det lös i ögonen på dem bägge. Filip gav ifrån sig hela tiden glädjetjut och tokskrattade när Hampus körde fram och tillbaka. :)

Sen åkte mormor och morfar hem och resten av familjen myste ner sig i soffan och sen åt killarna kvällsfika och gick och sov.

God Jul alla mina nära och kära

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar