fredag 13 november 2009

Filip är sjuk. :(

Först magsjuka och nu det här min stackars lilla prins :(

På fredagen började Filip få en otäck hosta. Han hostade så han nästan kräktes. Febern börjar dessutom att stiga. Febern håller i sig hela helgen och vill inte ge sig.

Tisdag: Vårdcentralen. Ringer och får en tid för Filip. Jag och Reidar åkter dit med honom. Får besked att allt låter och ser bra ut. Bara att åka hem och fortsätta med alvedon och ipren. Återkomma om det blir sämre.

Onsdag: Akuten. Reidar ringer till sjukvårdsupplysningen då Filip har flera gånger blivit blå om läpparna, krackelerad i färgen i huden samt tuppat av två gånger. Efter ha kappat alla siffror som ska in får han meddelandet att han blir uppringd kl 22 :-o Vi skulle behöva vänta i 5 timmar innan de skulle återkomma. SKANDAL. Jag tar då på Filip kläder och åker upp till Barnmottagningen som såklart stängde så vi blir hänvisade till Akuten. Tar Filip i famnen och går bort till Akuten. Tror det aldrig har gått så snabbt där någon gång. På ca 20 minuter hann vi anmäla oss, komma in på ett rum, bli undersönt och inskrivning för att övernatta på avdelning 44. Filip syresatte sig upp till 90% så de ville ha koll på honom. Uppe på avdelningen tog de tempen och den låg på 40,0 med alvedon i kroppen. Lillstackarn :( De tog blod prov och influensaprov. Han var så duktig, jag var så stolt. Sen satte de på en syre- och pulsmätare. Syremätningen gick upp till 100% så det var bra. Han hade dock väldigt hög feber och hade en puls på nästan 200 slag, lillstackarn bara flämtade. Så höll det på tills vid 5-tiden på morgonen då tempen gick ner till 38.9 och då sjunk pulsen och han började andas normalt.

En liten stund då han fick till att sova. 40,1 i temp.

Torsdag: När läkaren kom vid 10-tiden så surrade han en massa som jag inte hann förstå för jag hade sovit max två timmar den natten. Summa sumarum var att Filip behövde inte inhalera något då han syresatte sig bra. Febernedsättande kunde jag lika gärna ge hemma. Så vi fick åka hem. Begav mig hem med min lilla trasa. Hemma så var det inte mycket som var bra. Han vill bara vara i min famn.


Innan vi åkte hem.

Fredag: Natten var inte rolig. Filips feber steg upp till 40,7. Jag hade en kylklamp invirad i en handduk som jag la mot hans hud för att kyla ner honom. Stackarn var så varm så han grinade och skrek men orkade inte öppna ögonen. På morgonsidan så fick vi ner tempen och han tog tag i kylklampen och la sitt huvud på den och somnade. Det var bara då lite sval för isen hade smält så jag lät han sova så. Var tydligen skönt.

Under nästan hela dagen har han sovit. Det har inte varit så lätt att fått i han mat eller vatten idag men vi har trugat på. Morfar åkte och köpte Alvedon och Ipren både flytande och suppar. Då lillprinsen har diarré så är det det inte så lätt med suppar så nu försöker vi lite flytande.

Nu sover båda prinsarna och jag tar mig liten paus. R jobbar kvällen och sen ska till krogen. Den här helgen blir det inte mycket hjälp ifrån hans sida.


JAG ÄR SÅ SLUT!!!

2 kommentarer:

  1. Lilleprinsen då! hoppas han får bli frisk så ni får nya krafter både du och han!

    Många kramar till er!

    SvaraRadera
  2. Kämpa på!!! Behöver du ringa skrika har du mitt nummer! Tänker på er!
    Kramen Tesen

    SvaraRadera