torsdag 1 april 2010

Jag väljer själv!!!

Hade för ett par dagar sen ett apt då det började pratas mycket om att jobba mindre och vara hemma. Det var ju så skönt och mysigt, så jag började tänka att det skulle ha varit skoj att få ha följt med på Babysimmet på måndagar. Dels då jag och Reidar har gått nästan alla gånger tillsammans med pojkarna, kan nog räkan på en hand de som R har missat, samt så är det en trygg utbildning för oss alla. Dessutom så börjar Hampus bli riktigt duktig att simma.
Så i måndags ringde jag in och frågade dem om det fanns möjlighet att vara ledig då mellan 10:30-13:00 eller vara ledig heldag. Min tanke var att om det var möjlighet att hon som jobbade i köket kunde gå in 10:30 i barngruppen och äta tillsammans med dem för att sen senare gå tillbaka och fixa klart i köket, kanske gå över en halvtimme eller så. Men tyvärr så gick inget av dessa. Blev förståss besviken och ledsen...man kan inte få allt man önskar sig.

Då har jag ju valet att tänka följande två sätt:

1. De tycker jag har varit ledig/borta alldeles förmycket så jag ska minnsan inte få vara ledig något mera. Det är dags att jag börjar göra någon nytta!

2. De saknar mig så otrooooligt mycket och vill inte vara utan mig en sekund längre.

Jag väljer att tänka alternativ nummer 2. Det känns mycket bättre i magen att ha den känslan istället för nummer 1. Tack vare föreläsningen med Kay Pollac så har det hjälpt mig att vända mina negativa känslor/tankar till en viss del, men jag börjar med små steg går inte att göra en helomvändning. Det påverkar bara mig själv det jag tänker!

________________________________________________

Dagens lärdom: Börja inte att måla ränder i ett rum, du kan bli knäpp på alla moment ;)

Dagens uttryck: efter ett antal tjat på Hampus att han ska ta på sig strumporna så svarar han "men mamma, jag kan inte ta på mig strumporna för Marsianerna har tagit dem". Kan inte annat än skratta :)

Kramiz.

1 kommentar:

  1. Bra tänkt av dig där! att de vill ha dig där o saknat dig :) självklart e de så !! underbara v.!
    Men de kan ju finnas ett tredje alternativ: De vill, orkar helt enkelt inte hålla på att pussla. LATMASKAR ;)
    fast de e oxå rätt negativt... vi tro på att de saknat dig! :)

    SvaraRadera