söndag 15 maj 2011

En liten sessa kom till världen :)

Fredagen den 13:e maj var som en vanlig dag. Dagen innan då jag var beräknad med vår lilla sessa. Var till barnmorskan kl 13 för lite provtagning och fick en tid veckan som kom för planera överburenhet. Fick en hinnsvepning som kanske skulle sätta igång förlossningen.


Efteråt åkte jag och handlade lite och sen åkte jag hem. Hemma flöt dagen på som vanligt. Satte oss och åt middag kl 17.00 Började känna lite molande, trodde nog att det bara var förvärkar som jag har haft tidigare.


Vid 18-tiden fanns molande fortfarande kvar och jag testade då och ta en alvedon och gick och la mig. En vän, Lotta, till oss kom och hälsade på vid 18:30. Vid 19-tiden var det dags för pojkarna att gå och lägga sig. Vi bestämde då oss att de skulle få åka ner till mina föräldrar utifall att det skulle köra igång ordentligt. Tanken var att de skulle få slippa kliva upp precis då de hade lagt sig.


Strax innan 20:00 ber jag Reidar att ringa in till förlossningen utifallatt det skulle snart vara dags för oss att åka in. Har då känningar som är 2-3 minuter mellan varandra. För varje värk står jag och springer på stället. Lotta som tidigare har jobbat på bondgård säger: -Det är bara att kalva, jag är van att ta emot ;) *haha*


Vi åker till förlossningen då och parkerar utanför och vi går in via akuten som är den nya ingången till förlossningen. På sträckan ifrån parkeringen upp till förlossningen har jag fem stycken värkar och de har nu ökat väldigt mycket.


Vi kommer in på förlossningen och blir inskriven. Jag är öppen 4 cm och ska ligga och ta CTG kurva för att se ifall jag har värkar eller inte :P Har värkar varannan minut nu och då ber jag om att få lustgas. Måste då byta rum. Går rakt över korridoren till det andra rummet. Har du på den korta sträckan öppnat mig till 8cm AJ!!! Barnmorskan kastar åt mig lustgasmasken och säger åt mig börja andas. Hamnar då i en härlig dimma Aaaaaah :)


Får frågan om en elev får vara med och jag tyckte det var helt okej. Hade till och med skrivit i min journal att det var okej.


Hon kom in och barnmorskan står och berättar för henne om mig. Då går vattnet *ojoj* Sen kom krystväkarna och kl 21:00 är Irma född :) 4206g, 51 cm Alldeles PERFEKT :)


På en timme på förlossningen kom hon vår lilla sessa :) Tur att vi inte väntade med att åka in för då kanske hon hade kommit i bilen ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar